Четвърто денонощие без следа от изчезналия сноубордист в Рила

17:50, 25 мар 21 25 2394 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Четвърто денонощие няма следа от изчезналия сноубордист в Рила. Още във вторник мобилният телефон на изчезналия беше локализиран в една от лавините, паднали над пистата. Към момента предположенията на планинските спасители са, че и пострадалият е затрупан в нея. Заради лошите метеорологични условия обаче акцията по издирването му беше прекратена.

Тази сутрин издирването беше подновено. Въпреки високата лавинна опасност в района, два екипа спасители отново се качиха на мястото на падналата лавина при Картала.

В издирването днес се включи и така наречения реко-скенер, който да улови метални пластини в екипировката или оборудването на изчезналия, но без успех, предаде bTV.

 

Периметърът от падналата лавина, в който е локализиран телефонът на фрирайдъра, също е много голям

Фрирайдът – между свободата и отговорността

„Този периметър е огромен, това е 80 до 100 на 100 метра. Днес е последното нещо, което можем да проверим, защото след затоплянето, което предстои в събота, вече става абсолютно невъзможно да се влезе там. Рискът става над 90 за влизащите в този район“, каза по-рано пред БНР  Георги Ботев, началник на отряда на планинските спасители в Благоевград.

Той обясни, че ако и днес издирването не даде резултат:следващ опит може да бъде направен чак след 2-3 седмици, защото след затопляне с толкова много сняг е абсолютно опасно за всеки, който влиза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама