Протестен автопоход блокира магистрала „Тракия“ при „Траянови врата“

18:45, 27 мар 21 25 3350 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

В 262-рия ден на антиправителствените протести у нас недоволни от управлението блокираха магистрала „Тракия“. Колона от около 30 автомобила на „Системата ни убива“ спря пред тунел „Траянови врата“ и барикадира пътното съоръжение за около 40 минути, предаде bTV.

Автоколона на „Системата ни убива“ беше обявила, че пътува протестно до Пловдив, но на тунела спря и затвори движението. След намесата на полицията, на всеки 10 минути протестиращите пропускаха автомобили през аварийната лента, но се образува километрична опашка и много шофьори бяха изнервени от случващото се.

Обявяваме всеобща национална блокада на цялата републиканска пътна мрежа в страната, състояща се от протестиращи граждани по места - всеки както и където намери за подходящо. Призоваваме всички будни български граждани, имащи правоспособност за водачи на автомобили да се организират и да проведат блокиране на пътните артерии в и/или около своите населени места“, заявиха организаторите.

В утрешния ден те планират автопоход от центъра на София до дома на премиера в Банкя.

Тези и други събития, организирани и провеждащи се от протеста, имат за цел да послужат като ясен знак към властта една седмица преди Деня за размисъл да не си позволява кампанийно да всява страх у сънародниците ни и да не извършва никакви предвидени фалшификации и манипулации на вече нечестно организираните предстоящи на 4-ти април т.г. национални избори за 45-то Обикновено Народно събрание. В противен случай протестът и неговите съмишленици в цялата страна още на 5-ти април т.г. ще извършим всеобща блокада като затворим потстъпите към граничните КПП-та и затворим държавата“, уточняват в съобщението си до медиите протестиращите граждани.

Блокада на Орлов мост

След завръщането на шествието в София, част от автомобилите спряха на Орлов мост за около час и създадоха затруднения за придвижването в района. Предстои по случаите да бъде взето отношение по административен ред.

Новосформираната коалиция между „Воля“ и НФСБ обяви блокадата на магистралата за незаконна и настоя длъжностните лица, разрешили протеста да понесат наказателна отговорност. Те се заканиха, ако влязат в следващи парламент да обявят магистралите за обекти от национална сигурност и всякакви опити за блокиране да бъдат санкционирани. „Категорични сме - не може нечистоплътните мераци на шепа, озверели за власт анархисти да нарушават конституционните права на българските граждани!“, заявиха те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама