21 пресконференции, които очакваме

12:50, 29 мар 21 / Новият парламент 25 1789 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Видяхме как Комсомолци ГЕРБ скочиха да дават пресконференция за една снимка, публикувана в социалните мрежи. За да сме мили и конструктивни, подсещаме, че има още много теми, по които чакаме пресконференции, а ГЕРБ ни ги дължат, това написа пиар експертът Любомир Аламанов в своя Facebook профил. 

Как другите държави проведоха избори и защо не сме като тях?

Той предложи още 21 пресконференции, които според него управляващата партия трябва да даде, за да оправдае очакванията на българите:

1. Защо за 10 години управление няма реформа в здравеопазването?

2. Защо за 10 години управление няма реформа поне в системата на Бърза помощ?

3. Защо за 10 години управление няма реформа в администрацията?

4. Защо за 10 години управление и похарчени няколко милиарда няма електронно управление?

5. Защо чак сега има наченки на електронно здравеопазване и електронни рецепти?

6. Защо последното народно събрание приключи с над 70% от приетите промени в нормативни документи да са станали в преходни и заключителни разпоредби на други закони?

7. Защо силово се приеха промени в Изборния кодекс, без да слушат конструктивни критики, а сега даже не искат да признаят това?

8. Кой е отговорен за проекта „Отклоняване на вниманието с глуповато разместени текстове на Конституцията“, заради който се проспаха три месеца и след това хора измираха по стълбите на болниците?

9. Кой е отговорен за глупостта с Държавна компания за продажба на горива, която всички критикуваха и вече е видно, че е провал, но се похарчиха средства и време?

10. Защо средства, осигурени по европейски програми, се представят като „Ние дадохме“?

11. Какво стана със записите от полицейските гаври под колоните на Министерски съвет и защо продължават да се крият?

12. Защо процентът пари от държавния бюджет, които се разпределят централно, достига до над 47%, т.е. почти съвпадащ с развит социализъм?

13. Кога ще започнат да се връщат 3-те милиарда, загробени в Руски поток, да не говорим кога проектът ще излезе на печалба?

14. Защо от няколко години огромни инвеститорски проекти отиват в съседни страни, включително в ИТ-сектора, където бяхме много силни доскоро?

15. Кой носи отговорност за непотърсените 700 милиона данъци от хазарт?

16. Защо се допуснаха евангелистки секти да върнат на дневен ред темите дали жените и децата са хора?

17. Защо след повече от една година пандемия и работа от къщи поне не махнаха данък уикенд?

18. Кой е отговорен за практика държавния бюджет да се прави целенасочено така, че да остават огромни излишъци, които правителството да „раздава“ безконтролно?

19. Защо възможността за „възлагане на директна поръчка по изключение“ е превърната в правило и в цял един сектор 5 милиарда са дадени без обществени поръчки?

20. Защо всички договори, свързани с изразходването на публични ресурси, не са публични?

21. Защо кампанията им е изградена на основата на атаки срещу опонентите, че били деца и внуци на комунисти, след като лидерът им е член на БКП? И даже напуска МВР, защото не иска да се откаже от любимото БКП.

Пиар експертът уточни, че това са само част от темите, по които се очаква от ГЕРБ да говорят. По думите му, ако не го направят, масовата публика може да реши, че се крият или че ги е страх, а това да доведе до вземане на съответните решения на изборите.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Runutty 14:19, 29 мар 21

Портал за чертеж

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама