Руското посолство с ироничен коментар за доклада на САЩ

10:43, 01 апр 21 25 1991 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вчера Държавният департамент на САЩ публикува годишния си доклад за състоянието на правата на човека по света. В него имаше множество критики за посегателства срещу човешките права в редица страни, сред които България и Русия. От руското посолство у нас коментираха текста с ирония.

„Отнасяме се с разбиране към загрижеността на нашите партньори от Съединените американски щати по повод „неспазването“ на човешките права в редица страни по света, в частност, в такива като Русия и България. В съответния доклад за 2020 година Държавният департамент за пореден път е принуден да констатира, че далеч не всички са готови да живеят по натрапваните отвън океана ценности и шаблони“, се посочва в съобщение на посолството във Facebook.

“Смятаме този документ за действително много полезен, особено за тези, които така или иначе са причастни към създаването му и получават за своя труд достойно възнаграждение. Поръчвайки всяка година такива обемни проучвания, властите на САЩ все пак допринасят за борбата срещу безработица в собствената си страна, което е, разбира се, достойно за уважение”, иронични са от руското посолство.

Що се отнася до липсата на самите Щати сред изброените в текста държави, тази досадна грешката е любезно поправена от нашите китайски колеги (бел. ред. – в техен доклад за правата на човека). Предлагаме на американските ни приятели да инкорпорират тази част в своя доклад и искрено им желаем успех в борбата за спазване на човешките права и свободи на територията на САЩ“, заявяват от посолството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама