Околовръстният път между „Младост“ и АМ „Тракия“ - готов до края на годината

13:39, 01 апр 21 25 2039 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Ремонтът на Околовръстното на София е към своя край, обяви днес премиерът Бойко Борисов.

По думите му целият 6-километров участък между АМ „Тракия“ и кв. „Младост“ ще бъде завършен до края на годината. Съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

Новото трасе ще осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция, похвали се Борисов и обяви, че задръстванията вече са в историята.

Две от общо три пасарелки на отсечката вече са монтирани. Те ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт и имотите на хората в района. „В момента, в който започнахме да строим дъгата, виждате колко нови комплекси, не една, не две - над 200 къщи виждате вече са направени тук, където бяха ниви. Виждате крановете - продължава да се строи", заяви Бойко Борисов, който води листите на ГЕРБ в Пловдив и в 25 МИР София.

Премиерът обяви, че скоро ще започне и строителството на участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III, с което ще завърши целия ринг около София.

Огромна работа е свършена по АМ „Европа“

След ремонта на Околовръстния път, премиерът инспектира и строителните дейности на бъдещата автомагистрала „Европа“, където отбеляза, че е свършена огромна работа. „Всички виждат какво е направено и мащаба на строителството, което дава работа на стотици работници. Магистралата ще бъде в полза и на хората, и на бизнеса“, заяви премиерът.

 




Строителните работи по 14,5-километровата отсечка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман започнаха през февруари тази година и екипите на строителя работят максимално мобилизирано обектът да е готов в рамките на година. Вторият 17 км участък от Драгоман до Сливница е готов. Движението в участъка беше пуснато предсрочно в началото на ноември 2020 г – половина година по-рано от предвиденото, припомниха от правителствената информационна служба.

За третия 16,5 км участък на автомагистралата - между Сливница и София, в края на февруари тази година стартира обществена поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. На 9 април предстои отварянето на офертите на кандидатите. Отсечката ще преминава по изцяло ново трасе. Тя ще започва при с. Храбърско - при 32-ри км, ще преминава по нов терен на север от Божурище, между селата Волуяк и Мрамор и ще се влива в Северната скоростна тангента при пътния възел със Софийския околовръстен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама