Не е ясно ще има ли видеонаблюдение на вота в неделя

12:50, 02 апр 21 / Новият парламент 25 2016 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Върховният административен съд не даде ход по същество на делото за видеонаблюдението на вота в неделя.

Причината е, че Централната избирателна комисия (ЦИК) и Комисията за защита на личните данни (КЗлД) възразиха срещу неспазването на 7-дневния срок за призоваване на страните по делото, обявиха от „Демократична България“. 

„Демократична България“ спечели делото за видеоизлъчване на броенето на бюлетините

От обединението не приемат тази позиция, според тях така се блокира възможността за решение по делото до 4 април. Те на практика извършиха атентат срещу демократичните права на гражданите да проведем избори при едни ясни изборни правила. За всички беше важно да има в сила влязло решение“, заяви юристът Надежда Йорданова, която представлява „Демократична България“ в процеса. Тя изрази надежда съдът да се произнесе в рамките на деня и все пак решение до изборите да има.

Снимка: „Демократична България“

„Всички аргументи, които чухме от тях, бяха направени извън съдебната зала. Явно колегите бяха готови с тях. Защо поискаха отлагане? Явно целите са различни, а не постигане на справедливост, правосъдие, ясни и честни избори“, изтъкна Йорданова. 

Последен ден от предизборната кампания

В съдебната зала тя отправи искането за спиране на изпълнението на спорните указания на ЦИК, с които видеозаснемането беше забранено, до излизането на решение по делото. Предстои ВАС да се произнесе по това искане в закрито заседание. Срокът за това е 3-дневен.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 18:00, 02 апр 21

От Демократична България с всякакви средства се мешат в организацията на изборите и разбира се всичко е с цел шантаж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама