Нови нощни влакове тръгват из Европа

11:28, 12 апр 21 / Свят 25 2476 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

През 2022 г. ще бъде пуснат нов нощен влак, свързващ Прага, Дрезден, Берлин, Амстердам и Брюксел, съобщава „Lonely Planet“. Той трябва да допълва мрежата от маршрути, които свързват градовете по целия континент.

Влакът ще тръгва рано вечерта от Прага през Дрезден, Берлин и Амстердам за Брюксел, пристигайки сутринта. На пътниците ще бъдат осигурени места за сядане в купета, безплатен достъп до интернет, закуска, кафе и други услуги.

Стартирането на маршрута ще бъде част от планираното разширяване на европейската мрежа за нощни влакове. Държавните железници на Германия, Австрия, Франция и Швейцария вече обявиха партньорство с инвестиционен фонд за съживяване на такъв транспорт.

Само преди четири години германската държавна железница „Deutsche Bahn“ продаде всички свои спални вагони, като ги обяви за нерентабилни поради ниския пътникопоток. Но изменението на климата и пандемията от COVID-19 повлияха на начина, по който пътуващите стигат до дестинациите си.

Очаква се още пет маршрута да бъдат пуснати през следващите четири години.

До декември 2021 г. ще се появи нова нощна връзка между Виена и Париж през Мюнхен, както и между Цюрих и Амстердам. Влакове, свързващи Цюрих и Рим, ще се движат от декември 2022 г. През декември 2023 г. ще се появи друг маршрут - Виена-Париж, който ще преминава през Берлин и Брюксел. Нощни влакове между Цюрих и Барселона ще започнат да се движат през декември 2024 г., пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама