Covid-19 по света: Китай създаде РНК ваксина

09:20, 14 апр 21 25 2850 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Китай е постигнал сериозен напредък в разработването на първата коронавирусна ваксина в страната, базирана на матричната технология на рибонуклеинова киселина (mRNA), която работи по начин, подобен на западните ваксини „Pfizer-BioNTech“ и „Moderna“, съобщи в. „South China Morning Post”.

Ваксината „ARCoV“ се разработва съвместно от Abogen Biosciences, Walvax Biotechnology и Академията за военни науки на Китайската народно-освободителна армия. Tретата фаза от неговите клинични изпитвания ще започне през май.

„Въз основа на нашите резултати, китайската ARCoV ваксина може да бъде напълно сравнима по ефективност с два чужди РНК препарата“, заяви Ин Бо, ръководител на базираната в Суджоу Abogen Biosciences.

СЗО не препоръчва имунизиране с две различни ваксини

Създателите на „ARCoV“ твърдят, че за разлика от ваксините на Pfizer-BioNTech и Moderna, които трябва да се съхраняват замразени, препаратът им остава стабилен до една седмица при стайна температура, предаде БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама