Топ 5 новини от седмицата

09:00, 18 апр 21 25 2398 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата в рубриката „Топ 5“:

1. „Хора и улици“: С какво НДК бие Айфеловата кула

Можете ли да си представите София без НДК? И аз не. Всеки град си има по една такава комбинация от бетон и емоция, която е символ на живия пулс на сменящите се поколения. През тази година се навършват 40 години от създаването на НДК и това може би е перфектният повод да обърнем поглед назад – към времето, когато на това място е имало само стара казарма и товарна железопътна гара за въглища.

2. За назидание: ще прави ли Борисов чистка в ГЕРБ?

Бойко Борисов е известен със своята безкомпромисност към екипа около себе си и ниската толерантност към грешки. Неслучайно винаги е подстрекавал „подчинените“ си да поемат лична отговорност и то в бързи срокове. С оглед на най-слабия резултат на парламентарни избори, както и явното отстъпление в области, считани за бастиони на партията, да очакваме мащабни промени изглежда резонно.

3. „Демократична България“ с конституционни промени за отстраняване на Гешев

„Демократична България“ събира подписи за промени в Конституцията, касаещи правомощията на главния прокурор, обяви Христо Иванов. От трибуната на Народното събрание той заяви, че коалицията си поставя за цел на първо място Обвинител №1 да е длъжен да се отчита пред парламента и народните представители да могат да упражняват контрол върху него.

4. Краят на една ера: Борисов няма да е кандидат за премиер

ГЕРБ издигнаха друг кандидат за премиер, а не лидера си Бойко Борисов. Избраният е Даниел Митов. „Звучи нескромно, но днес по-подготвен премиер от мен няма. Ние сме първа политическа сила, пета победа на парламентарните избори. Много хора държат да съм аз, но аз винаги съм считал, че обединението прави силата...Реших, че не е редно и аз като Радев да тръгна да разделям нацията на две“, обясни решението си Борисов. 

5. Ути Бъчваров улови толстолоб с нечувани размери

Известният кулинар, пътешественик и търсач на силни усещания Ути Бъчваров хвана собственоръчно рекордно голям толстолоб. И за да няма рибарски спекулации, всичко бе документирано. Кантарът показа безмилостните 33 килограма!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама