Радев похвали „Изправи се! Мутри вън!“: Вляхте нова енергия и страст в парламента

16:30, 19 апр 21 / Политика 25 2739 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Във ваше лице една голяма част от българите, търсещи по-силна социална защита и справедливост, намериха свое представителство в българския парламент. Вие вляхте в парламента нова енергия – бих казал дори страст, и това е добре, защото дебатът трябва да се води там, където му е мястото – в българския парламент. Така президентът Румен Радев се обърна към представителите на „Изправи се! Мутри вън!“ по време на консултациите с партиите в 45-ото Народно събрание преди връчването на мандатите за съставяне на правителство.

Първият ден на работата на 45-ото Народно събрание ни зарадва всички – гледахме с интерес, а вторият ден внесе динамика в нашето настроение и очаквания. Много е динамична ситуацията, много е сложна“, посочи Радев. Той е категоричен, че е важно час по-скоро да бъде създадено легитимно правителство.

„Има такъв народ“ все още не разкрива плановете си за правителство

От своя страна, Мая Манолова подчерта, че парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ е платформа на обикновените хора. „Ние сме изпратени в българския парламент, за да защитаваме техните интереси. Приоритетите са ни в четири основни посоки – умело управление на пандемичната криза с нов ваксинационен план, незабавна икономическа подкрепа за бизнеса и гражданите, стабилно парламентарно мнозинство за осъществяване на съдебни и демократични промени, сформиране на стабилен кабинет“, обясни тя.

Манолова отново заяви, че коалицията няма да подкрепи правителство на Бойко Борисов и ГЕРБ, но би участвала в кабинет на „партиите на протеста“ - „Има такъв народ“ и „Демократична България“. „Бихме подкрепили кабинет на промяната, каквото е и очакването на българския народ“, обясни тя.

Радев увери ГЕРБ, че не бърза със служебен кабинет

„Ние вече мобилизирахме нашите ресурси и още в първите два пленарни дни внесохме 11 законодателни акта, които са в синхрон с очакванията на българите и с обещанията ни на изборите. Сред тях е законопроектът за незабавна подкрепа за малките фирми, домакинствата, хората с увреждания, хората без работа, пенсионерите и др. Смятаме, че това е напълно във възможностите на бюджета на държавата“, категорична е Манолова.

Тя съобщи още, че за утре ще насрочи и първото заседание на комисията за ревизията на управлението на държавата през последните 10 години.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама