Борисов няма да влиза в президентската битка

12:00, 21 апр 21 / Политика 25 2728 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Премиерът в оставка Бойко Борисов бе изписан от „Софиямед“, където оперираха скъсания му менискус. Докато името му присъстваше във всяко изказване от парламентарната трибуна, Борисов говори пред медии пред болницата. Въпреки че не отиде в Народното събрание заради операцията, състоянието му не го спря да се изкаже не по една или две политически теми – от консултациите за нов кабинет с мандата на ГЕРБ, през възможността Слави Трифонов да направи правителство, та до президентските избори.

Въпросът ще се кандидатира ли Бойко Борисов за държавен глава не стои от вчера. Президентският пост и този на председател на Народното събрание са единствените, които не присъстват в биографията му. Борисов беше главен секретар на МВР, кмет на столицата, депутат и министър-председател. Да се питаме цели ли се в „Дондуков“ 2 изглежда резонно с оглед острото противопоставяне между него и Румен Радев.

Важността на въпросите обаче не предполага да си намираме сами отговорите. Медиите избързаха да пратят Бойко Борисов на президентските избори, което „разбраха“ от думите му.

Какво каза Борисов? По темата за възможен кабинет на „Има такъв народ“, той коментира: „Не съм гадател или маг дали Слави ще направи кабинет. Ако не направят кабинет и започнат да шикалкавят, значи са бъзливци и не са отговорни хора. Всички вкупом ще тичат при „татко Румен“ да се бие вместо тях“.

Попитан ще влиза ли тази битка отговори с „естествено“, а на уточнението президентската битка ли каза само: „като отиде служебното правителство там“. Така нито потвърди, нито отрече, че ще участва в президентските избори.

След като се появиха заглавия, че ще влезе в президентската битка, ако има служебно правителство, Борисов отрече. „Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!“.

Борисов на футболен език: Пестя енергия, за да надбягам противниковата отбрана

Категорично обаче заяви пред медиите, че няма да се оттегли от политическата сцена. „Кой да се оттегли? Народът ме посочи на първо място и каза, че иска да продължим като първа политическа сила. Първият не се оттегля, а когато отборът печели не прави смени“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама