Нова екранизация на „Майстора и Маргарита” снимат в Русия

15:05, 24 апр 21 / Култура 25 3156 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

„Воланд” ще се нарича новата киноадаптация на великия роман на Михаил Булгаков „Майстора и Маргарита”, съобщава РИА „Новости”. С екранизацията се е заел режисьорът Михаил Локшин, който едва през миналата година дебютира с историческата романтична комедия „Сребърните кънки”.

Снимките на „Воланд” започват през юли, а датата на премиерата се очаква да бъде в края на 2022 г.

Сюжетът ще бъде фокусиран около известен писател, чиито постановки са свалени от репертоарите на всички театри и той се срива от върха на кариерата си. След това се запознава с Маргарита и започва да пише роман за хората от своето обкръжение, живеещи в Москва през 30-те години на миналия век и най-вече за загадъчния Воланд.

Продуцентът Рубен Дишдишян казва, че първоначално проектът е бил разработван с режисьора Николай Лебедев, наричан „руския Хичкок”. Работата по филма спира заради пандемията и след като стартира отново, продуцентите привличат Михаил Локшин, за да потърсят съвсем нова трактовка на класическия роман. Зрителите трябва да очакват изненади, подчертава Дишдишян, цитиран от „Площад Славейков“.

Романът на Булгаков е една от често екранизираните книги. Първата му киноверсия излиза през 1971 г., режисирана от Анджей Вайда. Известно е, че Елдар Рязанов дълго се е опитвал да получи разрешение да работи върху филмирането на „Майстора и Маргарита”, но не го е получил. През 1994 г. Юрий Кара заснема своя версия, която обаче не се появява на екран. През 2005 г. Владимир Бортко прави поредната екранизация.

Според сайта IMDb, през 2022 г. на екран ще излезе и американски анимационен сериал „Майстора и Маргарита”, а една от продуцентските компании, ангажирани в създаването му, е „Тръмп филм къмпани”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама