Италианец 15 години получава заплата без да е стъпвал на работа

14:15, 25 апр 21 / Свят 25 3590 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Служител на болница в Италия не се явява на работа в продължение на 15 години, но през това време получава пълната си заплата от почти 650 000 €.

Според различни италиански медии, разкрили случая, Салваторе Скумаче е започнал работа в болница Pugliese Ciaccio в град Катандзаро, Пулия, в южната част на страната през 2005 г.

Сега е задържан и е разследван за измама, изнудване и злоупотреба с власт, съобщава италианската информационна агенция AНСА.

Шестима болнични служители, за които се твърди, че са пропуснали отсъствието на 66-годишния мъж, също са разследвани. Арестите са резултат от продължително разследване от страна на властите за отсъствия и предполагаема измама в италианския публичен сектор.

Обвинена е и член от управата на болницата, че не е подала дисциплинарен доклад срещу него. След нейното пенсиониране, според полицията, нейния заместник никога не е забелязал отсъствието на служителя, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама