Публиката се завръща на стадионите

14:36, 23 апр 21 25 3945 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Феновете на спорта отново ще могат да гледат своите любимци на живо. Това стана ясно след пресконференция на министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Стадионите отварят от 24 април. На трибуните ще се допускат фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона, или до 1000 души на сектор. Всички привърженици ще трябва да спазват социална дистанция от 1,5 м помежду си и да носят маски. Мярката важи само за събития, които се провеждат на открито.

Това означава, че от утре футболните мачове ще се играят пред публика, пише bTV.

Новината е добра за феновете на „Левски“ и ЦСКА. Дербито между двата тима ще се играе на 26 април на националния стадион „Васил Левски“, като на него ще могат да присъстват максимум 4000 зрители. В края на февруари привържениците на двата клуба настояха забраната за публика по трибуните да бъде вдигната.

Разхлабват още мерки

От утре ще бъдат разрешени и груповите занятия в образователни и езикови центрове и школи при физическа дистанция от най-малко 1.5 метра, носене на маски, дезинфекция и проветряване.

След 10 май ще се увеличи и броят класове, които могат да присъстват в училище, но това ще стане с отделна заповед след удължаването на извънредната епидемична обстановка с един месец до края на май.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама