Първа самостоятелна изложба с графика на Людмил Георгиев в Пловдив

15:47, 26 апр 21 / Култура 25 4416 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От 11 май до 6 юни в Галерия „Капана“ ще се проведе първата самостоятелна изложба на художника Людмил Георгиев в Пловдив, за когото изкуството на графиката вече три десетилетия се е превърнало в негово поле за общуване с Другите.

В арт средите той е известен като един от най-големите експериментатори в жанра и творбите му са истински уникати.

Вернисажът ще се проведе на 11 май (вторник) от 17.00 до 19.00 ч. в Галерия „Капана“ (ул. „Райко Даскалов“ 29 в Пловдив). 

По-голямата част от подредените в експозицията творби са създадени през изминалата година и разкриват както устойчивите теми, които го вълнуват, така и търсенето на пластическите възможности, генерирани от срещата между линеарното и живописното (по Хайнрих Вьолфлин) на територията на графичните листи, с които той се представя в Галерия „Капана“.

Провокиран от ситуацията на извън-ред-ни ограничения и невъзможността за среща с онова, което е от другата страна на рамката на картината, той се обръща към плочата, иглите, линия, мастилата, печатната пресата, за да го подири из себе си като абстракция – отвъд формата и всяка дори емоционална конкретност. И вместо автопортрети рисува своите моментни състояния. Като на игра, в състезание с технологичните процеси и ограничения и преплитащите се в разума впечатления от билото изпреди Людмил Георгиев създава новите си графики. Всички те могат да бъдат обединени в няколко различни тематични авторски търсения, но въпреки това те си остават белязани от автопортретността в тях.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама