„Промяната се оказа подмяна“: БСП обвини Трифонов, че връща Борисов

17:07, 26 апр 21 / Политика 25 2947 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Промяната се оказа подмяна. Задкулисието се прероди в нов образ. Това заявява ръководството на БСП по повод намеренията на „Има такъв народ“ да не прави опит да създаде правителство.

Левицата обвинява партията на Слави Трифонов, че с връщането на мандата на практика хвърля държавата в хаос и осигурява връщането на ГЕРБ. Според тях това проваля възможността да се разгради модела Борисов.

„Има такъв народ“ няма да състави правителство

„Отказът да подкрепят мораториума даде възможност Борисов да се окопае във властта. Връщането на мандата блокира актуализацията на бюджета с осигуряване на средства за здраве, икономика и социални мерки. Действията му блокират приемане на Плана за възстановяване и устойчивост“, коментират от ръководството на партията.

От БСП подозират новата партия и в прикрита подкрепа за ДПС чрез увеличаване на броя избирателни секции в чужбина. Целят единствено промени в Изборния кодекс за овладяване на ЦИК и увеличаване на секциите в чужбина, с което помагат на ДПС“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама