Лични лекари се сбиха с охраната на столичната РЗИ

13:43, 27 апр 21 25 3672 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лични лекари от София се сбиха с охраната на столичната РЗИ. До напрежението се е стигнало след дълго чакане на опашки за ваксини. Наложило се да бъде извикана полиция, която да потуши напрежението, предаде Нова телевизия.

На места има объркване с партидни номера на ваксините

Вече ще трябва да се бием за ваксините

Вече ще трябва да се бием за ваксините. Така коментира случилото се шефът на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов пред БНТ. Прoблeм нямaшe в oпaшкaтa, дoкaтo нe дoйдe eдин гocпoдин c кocтюм и нe прeдрeди лични лeкaри, чaкaли нaд 3 чaca, бeз вoдa и хрaнa, зa дa взeмaт вaкcини зa пaциeнтитe cи“, обясни той. 

Пo думитe нa д-р Миндов, прeдcтaвитeл нa ВМA e прeдрeдил дeceтки лични лeкaри, чaкaщи зa флaкoни иРНК вaкcини прeд cтoличнoтo РЗИ. Cпoрeд него e липсвала oргaнизaция зa рaздaвaнeтo нa флaкoнитe, кaктo и oбявявaнe нa нaличнитe прeпaрaти. Лeкaритe ce пoдлaгaт нa унижeния“, смята той.

Липсва организация между лекарите

От РЗИ хвърлиха вината за инцидента на липсата на организация, която личните лекари не са създали, и се възмутиха, че такова поведение не подобава на нито един лекар или медицинско лице.

„РЗИ има правомощия единствено да информира, чрез подадените до нас e-mail адреси, личните лекари на територията на град София, че има налични ваксини и кога - дата и час, РЗИ ще има готовност за раздаването им, което и правим винаги. Многократно директорът на СРЗИ д-р Пенчев разговаря със съсловната организация и столичната ѝ структура за създаването на организация, но за съжаление до този момент няма такава”, заявиха в официална позиция от РЗИ.

Днес пред Здравната инспекция за ваксини не се е явил нито един личен лекар, казват още от СРЗИ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама