COVID-19 по света: Над 3000 починали в Индия за денонощие

08:19, 28 апр 21 25 3354 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Индия прекрачи поредната трагична граница, след като държавни служители заявиха, че починалите от коронавирус в страната са повече от 200 хиляди души.

За първи път в страната бяха отчетени над 3000 смъртни случая за денонощие. Болниците са препълнени, не достига кислородно оборудване, въпреки помощта, която започна да пристига в Индия.

В Индия маските стават задължителни и вкъщи

Световната здравна организация съобщи, че индийският вариант на COVID-19 е засечен в 17 държави по света. Според данните на СЗО сред тях са и Белгия, Швейцария, Гърция и Италия.

Почти 5,7 млн. заразени в света за седмица

Почти 5,7 милиона нови случая на коронавирусна инфекция са открити в света през миналата седмица, честотата се е увеличила с 8% в сравнение с предходните седем дни, а смъртността - с 5%, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Особено забележимо увеличение на заболеваемостта има в Югоизточна Азия (с 49%, включително Индия в този регион), докато в Европа тя намалява с 12%, в Африка - с 9%, а в Северна и Южна Америка - 8%. Смъртността се е увеличила значително в Югоизточна Азия (с 81%) и Източното Средиземноморие (със 17%), но е намаляла в региона на Западен Тихи океан (с 10%), Америка (със 7%) и Европа (с 5%)).

В Европа за седем дни са заразени над 1,46 милиона души и са загинали над 25 000, съобщава БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама