Борислав Михайлов остава шеф на БФС

15:13, 28 апр 21 / Спорт 25 3687 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз. Той оттегли оставката си, подадена на 15 октомври 2019 г. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителния комитет на централата.

Изненадващо той се появи на заседанието днес и заяви, че има намерение да довърши мандата си, който приключва през февруари 2022 г. Това означава, че насроченият за 25 юни Конгрес за избор на нов президент се отлага, пише bTV.

Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

Михайлов подаде оставка непосредствено след скандала с расистките подвиквания на мача България - Англия и след като репортер го засне как си тръгва от стадиона с джип, паркиран на пистата.  В края на 2019 г. министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че оттеглят доверието си от Футболния съюз, докато Михайлов е начело. На негово място временно застана Михаил Касабов.

Михайлов ръководи Българския футболен съюз 14 години. Той зае поста за първи път през 2005 г., а след това беше преизбиран три пъти.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама