Върнаха на работа уволнения преподавател в УНСС

15:55, 28 апр 21 25 2876 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От днес доц. д-р Мартин Осиковски е на работа в УНСС. След серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в университета, както и с ръководството на катедра „Медии и обществени комуникации“, е взето решение за отмяна на наложеното дисциплинарно наказание, съобщиха от УНСС.

Ректорът на УНСС ще върне доц. Осиковски срещу доказателства за агитация

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че ръководството на УНСС е уволнило дисциплинарно доц. Мартин Осиковски под претекст, че е уронил престижа на университета. Седмици по-рано той символично освободи всички свои ръководни позиции в знак на протест срещу превръщането на образователната институция в „снимачна площадка“ на предизборната кампания на Бойко Борисов. В негова защита бе изготвена и петиция от студенти и преподаватели, които се възмущават от решението на ръководството на университета.

Хазарта за скандала в УНСС: Подмазвачът бърза да оближе там, където не е помолен

Проф. Димитров изтъкна, че внимателно е следил и анализирал обществения дебат и се надява разрешаването на тази ситуация да допринесе за консолидиране на академичната общност – както в УНСС, така и в останалите български университети. „Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възстановяване на конструктивния диалог, градивна работна атмосфера и зачитане на академичните ценности“, подчерта проф. Димитров.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама