Плануваните сватби да не се отменят

13:22, 01 май 21 25 3389 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Хората, които са планували сватби, да не ги отменят. За това призова здравният министър в оставка Костадин Ангелов.

Към момента частните събирания, в това число и сватбените тържества, са позволени до 15 души. Ангелов обясни, че в последната заповед това е трябвало да бъде коригирано, но е станала техническа грешка. Очаква се още в първия работен ден наредбата да бъде променена.

Най-вероятно ще отпадне изискването за капацитет – така го мислим. Важно е в заведенията да не се достига над 50% от капацитета“, подчерта здравният министър.

Разхлабване на мерките и нови правила за влизане

Той определи ситуацията с ваксинирането у нас като добра, като подчерта, че очаква от месец май да се поставят по 50 хил. дози ваксини на ден. В понеделник пристигат 280 хил. ваксини на „Pfizer“, а на 10 май ще бъдат електронните записвания и хората ще могат да получават предпочитаната от тях ваксина.

Махаме маските при минимум 65% имунизирани. „Ако вървим с този темп, в края на август сме готови“, прогнозира той и обясни, че това означава около 3 млн. ваксинирани българи. Засега сме постигнали около 35-40%.

Във връзка с отварянето на нощните заведения Ангелов подчерта, че проверки се правят постоянно, а сигнали за нарушения могат да се подават в РЗИ, както и в Министерството на здравеопазването.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама