Борисов: Мотаят се, за да има президентът собствена ЦИК

09:46, 02 май 21 / Политика 25 3266 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Един месец и нещо сме в оставка. Нарочно се мотаят, за да може да свършат мръсната работа на кандидат-президента Радев – да има собствена ЦИК. Като кандидат-президент той да прави изборите. Нарочно, и ни държат. Наглост – ние сме уволнени от тази там…, хайде да не ги обиждам. А в същото време казват - Борисов, продължава да управлява. Това коментира премиерът в оставка Бойко Борисов при посещението на Семинарията в София, където се срещна със свещеници.

Инсинуациите, че президентът избира ЦИК са евтина пропаганда

Борисов обвини българските политици и държавни мъже, че все още не са взели отношение по шпионските скандали с Русия. „На фона на всичко това и нашата подкрепа е крещящо вече мълчанието на кандидат-президента Радев, на депутата Трифонов, на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Докато ние сме работили по тях. Иначе обичат да се изказват. За Корнелия и другите не говорим“, коментира той.

Борисов засегна и темата за изборите. „На конгрес имаме решение ГЕРБ да не прави коалиция с БСП, така че уважаемата колежка Нинова да не ни вкарва в риторика, когато знае, че това е невъзможно“, каза Борисов, цитиран от bTV.

Той обясни, че ЕП е пуснала за съгласуване декларация, в която са участвали и ГЕРБ и в която са изразили цялата си подкрепа към президента на ЕП, към зам.-председателя на ЕК и още няколко души за санкциите, наложени им от Руската федерация, свързани с правата на човека.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама