Топ 5 новини от седмицата

12:00, 02 май 21 25 3009 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата в рубриката „Топ 5“:

1. Големите кавички

Премиерът в оставка Бойко Борисов коментира „Оскар“-ите в български контекст. „Очаквах във всеки момент снощи Мая Манолова да влезе и да почне да им иска документацията. Обаче не се появи, как може, това е за първи път да не се появи на „Оскар“-ите, да грабне статуетката и да иска да я изследва“. Думите му са препратка към акцията на Манолова в дружество „Булгартрансгаз"

2. Трифонов: Ако съставим кабинет, той ще е зависим от тези, срещу които се борим

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви защо партията му върна мандата за съставяне на правителство. „Не можем да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. Това е все едно на камикадзе, което не иска да се самоубие, да му кажеш „Ти си страхливец“, посочи той. „Ако направим в момента правителство, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят“, подчерта Трифонов.

3. „Непоискано мнение с Андрей Арнаудов“: „Левски“ не заслужава това унижение

В рубриката Андрей Арнаудов обръща специално внимание на теми, които в студиата и в интервютата едва ли ще го попитат, а има какво да каже. Така или иначе в социалните мрежи това вече е масова практика. Тази седмица темата  е случващото се в „Левски“. 

4. „Има такъв народ“ няма да състави правителство

Слави Трифонов обяви, че партията му няма да направи опит за съставяне на кабинет. Световният шампион по шах Антоанета Стефанова бе човекът на „Има такъв народ“, който върна мандата на президента Румен Радев.

5. А някога в парламента е бил елитът на нацията...

Нивото на изказ и отправените послания в парламента с времето започнаха все повече да падат. Още в първия ден на новото Народно събрание се чуха обиди, крясъци и тропане по депутатските банки. Уважението го няма, а политиците сякаш прекрачиха границата и се самозабравиха в стремежа си да се самоизтъкват. А някога е било друго.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама