Ваксинираш се и получаваш безплатна бира?

19:00, 04 май 21 25 3697 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

С безпощаднто разпространенние на коронавируса все повече страни прибягват до нестандартни стимули, за да мотиворат хората да се имунизират. Така е и в САЩ. 

Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи е обещал халба бира на всеки възрастен в щата, който си постави ваксина срещу коронавирус през този месец.

Бирата съдържа пробиотици и мотивира спортуването

„Стартираме нашата програма за ваксини и бира, за да насърчим пълнолетните жители на Ню Джърси да се имунизират. Всеки жител на Ню Джърси, който получи първа доза ваксина през май и донесе сертификат за ваксинация в партниращи на инициативата бирарии ще получи безплатно халба бира“, написа губернаторът в Twitter, прилагайки списък със заведения, където може напитката да бъде получена. 

Хиляди на фестивал без маски и дистанция в Ливърпул

Не всички потребители на социалната мрежа подкрепиха това решение на властите. Някои изразиха съжаление заради намерението на властите да „подкупят“ жителите с алкохол. Други заявиха, че не биха посетили местата, подкрепящи инициативата на губернатора, пише РИА Новости, цитирана от БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама