Големите кавички

17:30, 04 май 21 / Големите кавички 25 3421 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (19 - 23 април)

Лъжец в оставка няма, приятели. Искам днес да ви обърна внимание на един дребен детайл от сюжета за гоблен, който сме принудени да гледаме от години как се разгръща пред очите ни. И по-специално, приятели, нека разгледаме ореола на главното бездействащо лице. Онова, което имахме (минало свършено време) като премиер, а напоследък имаме като онлайн атракция, е удивително многостранна личност.“ Това коментира депутатът от Демократична България Иво Мирчев по повод последните изказвания на премиера в оставка Бойко Борисов.

 
 

„От една страна това е нашият Пазител в оставка (да не се бърка със Спасител), Пазителя го знаем още като Оня-който-ни-пази-от-комунистите. Героична е ролята му и нищо, дори някогашното скъпо на сърцето му членство в БКП, никога не е спирало тоя герой да положи морно тяло (с все менискусите) между народа и червената зараза.

От друга страна - това си е човек от народа и тънък негов познавач. Той знае, приятели, кой "прост“, кой сложен, как да направи разликата и как да третира единия, а и другия. Сега, вие ще кажете - защо човекът от народа не слезе при народа да си “поговорат“? Долни инсинуации! Долни! Нима народът не е у фейсбук повече от навсякъде другаде, приятели?

От трета страна - това е човек набожен - и Юда, и Пилат веднага ще ви го потвърдят. Поредна година нашият страстен читател прави задълбочени препратки към книгата на книгите. Великден е все пак! Ама не бил чел деветата Божия заповед, твърдят клеветници. Коя, бе? Онази, където се казва да не лъжесвидетелстваш? Бъдете над тези неща, приятели. Смирете се. Какво са лъжа, две, пет, макар и на Великден?

Лъжец в оставка няма, приятели. Но Буратино е време да си го приберат кукловодите, защото и децата вече не му се връзват.“, посочи още Мирчев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама