Десетилетие на върха: „Лудогорец“ спечели десетата си шампионска титла

09:20, 05 май 21 / Спорт 25 3158 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Лудогорец“ спечели десетата си шампионска титла на  България и влезе в историята на българския футбол, след като се превърна в първия клуб, който печели 10 поредни титли.

Разградчани подобриха рекорда на ЦСКА, който имаше девет поредни в средата на миналия век - между 1954 и 1962 г. До края на сезона остават четири кръга, но Лудогорец е недостижим на първото място.

Триумфът стана официално факт след победа с 3:1 над „Берое“ в Разград в мач от първия кръг на плейофите на efbet Лига. За домакините се разписаха Кирил Десподов (29), Доминик Янков (79) и Клаудиу Кешеру (83). Гаюс Макута (38-дузпа) вкара за старозагорци.

Попадението на Десподов ще остане в историята като първото попадение у нас, зачетено след намесата на ВАР. 11-метровият наказателен удар пък беше отсъден след преглеждане на ситуацията от рефера Драгомир Драганов на монитора между двете скамейки, което също се случи за първи път по родните терени, предаде Gong.bg.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама