НАТО се солидаризира с България срещу Русия

14:30, 06 май 21 / Свят 25 3413 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Съюзниците ни от НАТО изразиха солидарност с България по повод дестабилизиращите действия на Русия на нейна територия и подчертаха още веднъж пълната си подкрепа за нейния суверенитет, съобщиха от пресцентъра на МВнР. 

Това стана днес в Брюксел на среща на Северноатлантическия съвет на НАТО на равнище посланици. Там бяха изслушани председателят на ДАНС и директорът на Служба военно разузнаване. Те запознаха Съвета с разкритите незаконни действия на руски граждани на територията на Република България от 2011 г. насам, посочват от външното ни министерство.

Оттам отбелязват, че всички 29 държави са направили изявления в подкрепа на България.

България обяви още един руски дипломат за персона нон грата

Припомняме, че отношенията между двете страни започнаха да се влушават след поредица от шпионски скандали на нашата територия. Българската проуратура разследва за руска следа и във взривовете в складове за боеприпаси у нас.

Междувременно вчера стана ясно, че Русия отменя чартърните си полети до България до края на месец май. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама