Ваксинират олимпийските спортисти преди игрите в Токио

16:00, 07 май 21 / Спорт 25 3259 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Спортистите, които ще участват на олимпийските игри в Токио през лятото на 2021 г. могат да се ваксинират с препарата на „Pfizer“.

Международният олимпийски комитет и производителят са сключили договор за предоставяне на ваксини. Спортистите, които ще пътуват за Япония, ще бъдат с приоритет при записването за ваксинация.

Снимка: Facebook/Pfizer

В повечето от страните атлетите вече са напред в списъците. Ваксинирането не е задължително и ще зависи от личното желание на всеки спортист. Това потвърди и президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Окончателно: Без публика от чужбина на Олимпиадата в Токио

„Получихме от МОК писмо да се свържем с нашите здравни власти, което ние направихме. Доколкото знам, някои вече са започнали с ваксинацията. Тя е за които иска. За момента от японска страна не са казали че ваксините са задължителни, тaка че има малко време. Това си е по желание, абсолютно по желание“, каза тя, цитирана от bTV. 

Как сексистка шега доведе до оставката на президента на Токио 2020?

Според президента на МОК Томас Бах, точният брой на ваксините не е ясен. Той обаче очаква да е достатъчен за значителен брой спортисти.

Припомняме, че заради пандемията от коронавирус олимпийските игри в Токио бяха отложени с 12 месеца. Според първоначалния план на организаторите, те ще се проведат от 23 юли до 8 август. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама