Българите между 40 и 50 години са по-склонни да се обучават за нова професия

17:27, 08 май 21 / Общество 25 2360 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Българите между 40 и 50 години са по-склонни да се обучават за нова професия. Това показва проучване на Националната агенция за професионално обучение и образование. Всеки трети смята, че записаният курс ще му помогне да подобри доходите си или да намери нова работа.

Според проучването най-активни в обучение за професия са хората на средна възраст - между 40 и 49 години. Това са 34 на сто от анкетираните, следвани от възрастовата група между 30 и 39 години. Сравнително по-слабо представени са най-младите и хората над 50 години.

Местоживеенето оказва съществено влияние върху участието в учебни дейности. В областните градове делът на записаните в курсове е почти 3 пъти по-голям в сравнение с малките населени места. Водещо място заемат София, Пловдив и Бургас, пише БНР.

Почти 80 хиляди души у нас са преминали през курсове за квалификация и преквалификация миналата година. Всеки пети е получил свидетелство за нова професия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама