Христо Иванов предвижда по-различини конфигурации в следващия парламент

10:24, 09 май 21 / Политика 25 3736 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Парламентът не успя да достигне до идейна зрялост за това как изглежда промяната. Той не съумя да излъчи управление и това не е въпрос на аритметика. Това заяви пред БНР съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Според него политическото битие на ГЕРБ трябва да бъде преосмислено: „Тези хора трябва да разсъждават за продължаване на политическото си битие не като преторианска гвардия на един човек, който бяга от закона, а като политически хора, но това означава без Борисов. Наличието на Борисов там прави ГЕРБ тотално токсична и я обрича на ролята на мафиотско семейство“.

Хаджигенов очаква по-нисък резултат за ГЕРБ на следващите избори

По думите на Иванов за последните 12 години всичко стига до Бойко Борисов, защото това е бил смисълът на този едноличен режим - той да раздава порциите.

Съпредседателят на „Демократична България“ подчерта, че големият въпрос е дали ще се превърне личната вендета на „изскочилите гневни скелети от килера на Борисов“, визирайки бизнесмените, говорили пред комисията за ревизия на управлението през последните 10 години, в процес на въздаване на справедливост.

Прогнозата му за 46-ия парламент е за по-различна конфигурация от приключващия на 11 май, защото вече има усещане за свобода сред хората: „Нашата цел в следващото Народно събрание ще е принудим всички останали политически формации да седнат около платформата за политически диалог за това как да задвижим страната по пътя на промените. Това може да стане само на база на платформа за пълноценна европейска законност и демокрация“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Златко 17:49, 10 май 21

Възможно е Христо Иванов и Иво Прокопиев да загубят част от депутатите си, защото доста хора видяха чии интересите обслужват тези двамата!

2 Петър 22:01, 10 май 21

За следващия парламент е сигурно, че Христо Иванов няма да е в него, вече показа, че не знае какво прави там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама