Учениците от 6. и 11. клас се връщат в класните стаи

08:52, 10 май 21 25 3096 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От днес учениците от 6. и 11. клас в цялата страна, които учиха най-дълго в онлайн среда, се връщат в класните стаи. Шестокласниците и единайсетокласните се връщат към присъствено обучение седмица по-рано от планираното - на 10 вместо на 17 май.

Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат в клас поне до края на месеца. Учениците от 5., 9. и 12. клас, които се върнаха в училищата на 26 април, ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица.

В началото на следващата, на 17 май, тези ученици, с изключение на зрелостниците, които завършват в петък, ще преминат отново към дистанционно обучение. На тяхно място в училище се завръщат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците, предаде БНР.

Учебната година ще приключи присъствено

И занапред остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5. до 12. клас в паралелки, които са единствени в съответният випуск на училището. Учениците от 1. до 4. клас в цялата страна продължават да учат присъствено.

Според последните заявки от просветния министър в оставка, учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците, чиито последен учебен ден е 14 май.

Последните седмици от учебната година са изключително важни за подготовката н  учениците от 4., 7., 10. и 12. клас, след като стана ясно, че въпреки дистанционното обучение техните външни оценявания и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада учебен материал.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама