Владимир Каролев продължава да е в тежко състояние

08:25, 11 май 21 25 4294 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Известният икономист Владимир Каролев продължава да бъде в тежко състояние след падане в Пирин. Първоначално той беше приет в болницата в Разлог, а след това транспортиран в „Пирогов”. Веднага му бяха направени всички необходими изследвания, които доказаха контузии и на вътрешните органи. Каролев е и с хипотермия.

Финансистът остава за лечение в Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Клиниката по неврохирургия. Мултидисциплинарен екип следи състоянието му. Изявления не се предвиждат, съобщиха от лечебното заведение.

Лекуват Владимир Каролев в „Пирогов“

Седем часа спасителите търсеха Владимир Каролев в Пирин и то в трудни условия - през нощта. Още цели четири часа е отнело свалянето му на ръце до долу заради липсата на медицински хеликоптер. В неделя преди обяд във „Фейсбук“ Каролев на живо обяснява намеренията си да спусне със сплитборд - първо връх Малка Тодорка, а после и Вихрен. Изчезва следобед в планината, намерен е малко след полунощ и то в район без обхват на телефон.

Купуваме медицински хеликоптер - ама това не го ли знаем?

Спасителите са го транспортирали с носилка тип „вакуум матрак“, така че свалянето му по склоновете под връх Тодорка да е възможно най-щадящо, предвид тежките травми, които вече е имал, припомня bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама