Има фронт срещу сериозната журналистика

11:45, 11 май 21 25 3559 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

До голяма степен това, че определени теми липсват в големите медии, е резултат на усилията, които бяха полагани години наред, те да бъдат обезкървени. В момента те реално нямат капацитета да покриват и да отразяват подобни теми. Това коментира пред БНР журналистът Генка Шикерова, която анализира дейността на парламентарната комисия за проверка на досегашното управление.

Трифонов: Говорим в интернет, защото само там е свободно

Има някакъв процеп. В такива моменти винаги е много хубаво да се работи, защото е период на безвремие, където можеш да се чувстваш „жив“, да правиш това, което обичаш да правиш и което можеш да правиш“, допълни журналистът.

„Ние сме в много трудна ситуация. В момента те нареждат и нашия дневен ред, не сме в позицията, в която трябва да бъдем – сами да намираме теми, които да разказваме. Ние следваме вятъра, но трябва да полагаме усилия за това да поставяме темите в някакъв контекст и да се опитваме да ги разберем. Защото в героите, които излизат на преден план, които са актуални към този момент, няма добри изцяло.“

България с най-малко журналисти в ЕС

Илчовски говори за потенциална финансова измама – това беше важното, подчерта Шикерова. Относно медиите, които неглижират случващото се, тя посочи: „Тези хора винаги са съществували. Целият проблем е, че в последните няколко години бяха легитимирани от управляващите и се оформиха като официоз и фронт срещу традиционните медии, срещу сериозната журналистика.“

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама