ВМРО искат президентска република

15:30, 13 май 21 / Политика 25 4314 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

След като стана ясно, че на 11 юли отиваме отново на избори и ВМРО заявиха, че ще се върнат в играта, днес те се обявиха за президентска република. 

Сред приоритетите на ВМРО Красимир Каракачанов посочи и изготвяне на нова Конституция, намаляване на броя на депутатите и ограничаване на правомощията на банките и ЧСИ-тата. Заяви отново, че патриотите ще отстояват България да бъде еднонационална държава, свободна от джендър пропаганда. 

Сред останалите водещи цели са преодоляване на демографската криза и демографския дисбаланс, безплатни детски градини и учебници, както и съхраняване на традиционните семейни ценности. 

От кого ще търсят подкрепа патриотите?

Лидерът на ВМРО обяви, че възможностите на партията за явяване на следващите избори са три и отново заговори за обединение с останалите консервативни и патриотични сдружения и партии:

„ВМРО като най-голямата патриотична формация – това показаха избирателите, има няколко варианта – самостоятелно – както на последните избори – нямаме от какво да се срамуваме. Втори вариант – да се опитаме да направим тюрлюгювеч за повече гласове – това е неприемлив вариант. Третият и близък до нас вариант да се търси обединение на патриотичния вот и формации, които споделят нашите идеи за патриотичните семейни ценности“, каза той на пресконференция, цитиран от пресцентъра на партията. 

От „политически проститутки“ до „принципно обединение“: Обратът в отношенията между Марешки и Симеонов

Аз призовавам ние, лидерите, да направим крачка встрани, да загърбим личните противоречия, за да спрем нихилизма и пълзящото национално предателство, което превзе миналия парламент“, категоричен бе Каракачанов, като уточни, че поканата му е отправена към лидерите на НФСБ, „Атака“ и „Воля“ - Валери Симеонов, Волен Сидеров и Веселин Марешки.

С първите две формации ВМРО участваше в коалицията „Обединени патриоти“ в 44-ото Народно събрание, която се разпадна през 2019 година заради неразбирателства между лидерите ѝ. 

Началото на месеца обаче Каракачанов обави, че партията му има намерение да преговаря за коалиционно партньорство с НФСБ на Валери Симеонов и КОД на Петър Москов. Тогава бе категоричен, че няма шанс за разговори с Волен Сидеров и Веселин Марешки. 

ВМРО говори за коалиция със Симеонов, но без Марешки и Сидеров

За парламента без ВМРО

Лидерът на патриотичната партия не пропусна да отправи критики към 45-ото Народно събрание, в което ВМРО не влезе. Този парламент беше грозен – единственото, което направи е да промени в своя полза Изборен кодекс. Там има стари муцуни, не са никакви нови“. 

Той обвини в предателство депутатите подкрепили отмяната на ограничението на броя изборни секции в чужбина. „Под благовидния предлог да се даде право на българите да гласуват, дадоха възможност в държави извън ЕС да се откриват безразборно секции“. 

Припомняме, че в деня, в който президентът Румен Радев връчи втория мандат на Има такъв народ, ВМРО организира протест на Дондуков 2 срещу промените в Изборния кодекс. Те настояха президентът да наложи вето върху промените в Изборния кодекс.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама