Валежи с гръмотевици в част от страната

07:00, 15 май 21 25 3788 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра е обявен за седем области на страната – София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. На отделни места валежите ще са интензивни и значителни по количество, до 20-25 мм. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса, по-ниски по Черноморието - под 20 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са 18-20 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 13-15 градуса.

Над планините облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в Рило-Родопската област интензивни, валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 м ще е около 15 градуса, а на 2000 м - около 6 градуса.

И през следващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В неделя отново ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, главно в централните и източните райони, а в понеделник - на места в Северна България и планините. В понеделник ще се усили югозападният вятър, а температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 24 и 29 градуса, съобщават от НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама