Антон Кутев: Оказа се, че основната дейност на държавата е да крепи големия бизнес

10:25, 17 май 21 / Политика 25 3866 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Оказва се, че основната дейност на държавата е да крепи големия бизнес. Това коментира говорителят на служебния кабинет Антон Кутев по повод разкритията, че Българската банка за развитие е дала около 1 млрд. лв. на 8 фирми, част от които свързани с Делян Пеевски.

„За мен това е скандално, защото това е държавна банка”, коментира Кутев в ефира на Нова телевизия. 

Специална комисия ще проверява ББР за подпомагане на 8 души

Той обясни, че само за три дни служебното правителство е направило много и няма да спре дотук. Дали проверката ще стигне до прокуратурата ще разберем тази седмица”, добави Кутев.

Служебното правителство - „почтени професионалисти“

Служебното правителство е сглобено от „почтени професионалисти“. „Стремим се да махнем от системата нещата, които са кухи“, увери Кутев.

Той добави, че поканата да бъде говорител на служебния кабинет е дошла от президента Румен Радев. „Приех с удоволствие, защото вярвам, че в България е дошло време за промяна. Вярвам, че това служебно правителство може да даде началото”, каза той.

Кутев коментира и уволненията по високите етажи на властта от последните дни. Няма как да смениш политиките, ако не смениш хората, които ги представляват. Това са почтени професионалисти. Аз не вярвам някой да тръгне да сменя хора, които си вършат работата”.

Той коментира, че слуховете за състава на кабинета са много, но не са от голямо значение. В служебния кабинет може да има хора от много места, но това не значи, че ние сме зависими от някого. Борисов беше член на Българската комунистическа партия толкова много години. И какво от това? В ГЕРБ има повече членове на Комунистическата партия от БСП, заяви Кутев.

Може да сменим областните управители, и шефовете на ОДМВР

Той не изключи всички областни управители и ръководителите на Областните дирекции на МВР да бъдат сменени. Това ще бъде част от промяната за честни избори, тъй като именно областните управители и ОДМВР-та са онзи механизъм, който контролите изборите на място. „Няма как да се купуват гласове, ако няма разпънат чадър от ОДМВР”, смята Антон Кутев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама