Започнаха криминално разследване срещу компанията на Тръмп

08:50, 19 май 21 / Свят 25 3891 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Говорителят на главния прокурор на Ню Йорк Фабиен Леви заяви, че разследването на компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп „вече не е чисто гражданско“.

Той обяви, че се разследват финансовите сделки на бившия президент на републиканците, преди той да встъпи в длъжност. „Информирахме организацията на Доналд Тръмп, че нашето разследване вече няма чисто гражданско естество. Сега разследваме активно и криминални действия на компанията съвместно с прокуратурата на Манхатън. За сега нямаме допълнителни коментари“, посочи Леви пред BBC.

Facebook премахна видео с Доналд Тръмп

В изявлението обаче не се казва какво е превърнало разследването от гражданско в такова с криминален характер, нито дали към самия бивш президент на САЩ могат да бъдат отправени някакви обвинения.

От компанията на Тръмп отричат да е имало неправомерни действия и твърдят, че действията на прокурора-демократ са политическо отмъщение, пише БГНЕС.

Тръмп „ще информира, образова и вдъхновява“ американците чрез свой сайт

През март 2019 г. главният прокурор Летисия Джеймс започна гражданско разследване на твърденията, че Доналд Тръмп е повишавал изкуствено стойността на активите си пред банките, когато е кандидатствал за заеми, и ги е понижавал, за да намали данъците си.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама