Ромина Андонова е лицето на „40 седмици - пътят на едно дете"

15:15, 19 май 21 25 5827 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

ДНК (Движение за национална кауза) се заема с предизвикателството да създаде първата по рода си онлайн поредица в България, посветена на темата за навременното родителство. Проектът ще носи името „40 седмици - пътят на едно дете" и ще проследи живота на три бременни жени решили, че е настъпил моментът да станат майки. Те ще бъдат на различна възраст, с различен социален и семеен статус, но историята на всяка от тях ще бъде вдъхновяваща и повече от истинска. 

В ролята на водеща на проекта влиза чаровната Ромина Тасевска, която е майка на три деца и познава отлично сладките, но и трудни моменти на родителството. Тя ще бъде модератор на срещите между трите героини и техен ментор за важните събития по време на бременността. 

В рамките на 40 седмици, всеки епизод ще показва с какви предизвикателства и трудности е съпътстван този най-велик момент в живота на една жена - от първия месец до самото раждане и дните непосредствено след него. Зрителите ще станат свидетели на страховете, емоционалните, психическите и физически промени, които настъпват при бъдещите майки и как те се отразяват на семействата им. Акцент в епизодите ще са важните събития от всяка гестационна седмица по време на бременността, медицински прегледи и съвети от специалисти. 

bTV Media Group е ексклузивен медиен партньор, а зрителите ще могат да гледат епизодите всяка седмица в дигиталните канали на BTV Media Group и в ефира на BTV Lady, както и в онлайн платформата на ДНК.

Поредицата има за цел да вдъхнови всички млади семейства и двойки в детеродна възраст, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да подкрепи онези, които вече са в очакване на наследник, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите родители да посрещнат спокойни новия член на семейството.

Университетска болница “Софиямед” е генерален спонсор на кампанията на ДНК “Направи го сега” и с удоволствие прегърна и идеята за онлайн поредицата „40 седмици - пътят на едно дете".

Екипът от висококвалифицирани специалисти в болницата застава зад посланията на кампанията и каузата на организацията, като ще се грижи за здравето на бъдещите майки и ще бъде неотлъчно до тях във всеки един момент. 

„За нас е чест да застанем зад кампанията на ДНК, мотивираща семействата и стимулираща ги България да има повече деца. Основен акцент на работата и на нашите медицински специалисти е да се грижат за женското репродуктивно здраве, за да може всички те и ние да се радваме на здрави деца, растящи в щастливи семейства. Освен специална подкрепа към майките в рамките на кампанията, ще осигурим професионални грижи за тях и техните бебета както по време на пренаталното им развитие и раждане, така и високопрофесионална педиатрична грижа след това“, коментира управителят на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев.

ДНК, заедно със своите партньори, ще облекчи бюджета на техните семейства, осигурявайки бебешки ДНК пакет с продукти и услуги от първа необходимост за новородените в рамките на проекта, за период от една година.

Пакетът на ДНК включва материална подкрепа, осигурявайки продукти и услуги за период от една година: педиатрични прегледи, пелени, храни – мляко, бебешки пюрета и каши, козметика и аксесоари, бебешка количка, дрешки, дървени играчки и т.н.

Всички бъдещи майки, които искат да станат част от този вълнуващ проект могат да се запишат тук. Поради големия интерес кастингът е отворен до 11 юни.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Cardemepe 22:49, 23 мар 23

best place to buy finasteride Further controlled trials are needed for determining their benefits in meningitis management

2 mavyBully 19:28, 13 юни 23

cialis tablets for sale We used the constructed DDCO framework to support the integrated data representation needs of a set of prior knowledge sources, including data from DrugBank, EntrezGene, GO, OMIM, KEGG, BioCarta, Reactome, UMLS, and GEO

3 HowIlKXAx 11:43, 18 фев 24

Dietary ОІ carotene, vitamin C and E intake and breast cancer risk in the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition EPIC price of levitra in canada Filtration, aqueous work up, and purification by silica gel column chromatography with an ethyl acetate EtOAc hexane gradient EtOAc hexane 1 4, v v EtOAc hexane 1 1, v v provided 180 mg 44 yield of the title compound 46a as a viscous oil

4 Bragree 15:12, 29 фев 24

Maxwell jpshiNdVBeSpPEcjU 5 29 2022 pc levitra Nestor TgYdTKRKjblLmWxTGa 6 27 2022

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама