Готви ли се смяна и на шефовете на службите за сигурност?

17:41, 19 май 21 / Политика 25 4619 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Задава ли се смяна и на шефовете на ДАНС и разузнаването? Този въпрос стои на дневен ред в последните дни, след като служебният министър на вътрешните работи разкри, че службите ни за сигурност са останали без началници до септември. Последните вкупом излезли неплатен отпуск докато трае мандатът на служебния кабинет.

Кои шефове на служби за сигурност са в неплатен отпуск?

Днес шефовете на ДАНС и Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Димитър Георгиев и Атанас Атанасов са прекратили дългосрочните си неплатени отпуски, съобщи bTV. Служебният премиер Стефан Янев обаче е отказал да ги приеме, стана ясно от говорителя на кабинета Антон Кутев.

„Цялата драматургия с шефовете на службите можеше да бъде по-добре изиграна от тяхна страна. Шефовете на спецслужбите бяха поканени на среща при премиера още миналата седмица и те не се отзоваха. Днес са дошли в Министерския съвет с идея за среща при премиера, но срещата не се състоя заради натоварената програма покрай заседанието на правителството“, коменитра Кутев. По думите му, тъй като страната не може да остане без работещи служби за сигурност от седмица премиерът Янев работи добре със заместниците на Георгиев и Атанасов. 

Вчера в свое интервю вътешниет министър Бойко Рашков намекна, че шефовете на службите ще си вземат едни много по-дълги отпуски“, тъй като са излезли в почивка по време на жътва. Той каза още, че няма да може да работи със сегашните шефове на двете служби.
 
Днес президентът Румен Радев обяви, че няма предложение за освобождаване на шефовете на ДАНС и ДАР и посочи, че тези неща се решават от изпълнителната власт. Държавният глава обаче не пропусна шанс да разкритикува постъпките им и заяви, че бягането от отговорност показва, че шефовете на тези служби са верни не на България, а на Борисов.  Радев посочи, че в много случаи законът за предоставяне на еднаква информация на председателя на Народното събрание, министър-председателя и президента не е спазван и службите не са работили с него.
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама