„Нулева толерантност към корупцията“: Радев защити смените във властта

19:18, 19 май 21 / Политика 25 4259 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Трябва да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпност и нелоялност, не към президента, не към служебния кабинет, а към България. Става въпрос за принципи, а не за рокади и уволнения. С тези думи президентът Румен Радев защити кадровите промени, които извършва служебният кабинет.

Сменят всички областни управители

Държавният глава посочи, че в двумесечния период на управление на служебното правителство е важен сигналът, който обществото очаква за укрепване на държавността. „Да започнем да говорим и да действаме за затвърждаване на върховенството на закона, за пресичане на злоупотреби, кражби, за неутрализиране на натрупалото огромен ресурс задкулисие, за реално разделение на властите“, подчерта Румен Радев, цитиран от своя прессекретариат.

Промените продължават

Освен със смяна на областните управители принципните промени във властта днес продължиха с рокади по върховете на митниците, полицията, горите, надзора на НОИ и строителния контрол.

Днес с поста си се раздели и досегашният шеф на СДВР, а причина за това стана насилието по време на миналогодишните протести. Промени се очакват и в областните дирекции на МВР преди предстоящия вот. 

Министърът на финансите Асен Василев пък смени досегашните двама зам.-директори на Агенция „Митници“ - Борислав Борисов и Георги Александров. Земеделският министър Христо Бозуков смени шефа на Изпълнителната агенция по горите - инж. Мирослав Маринов.

Готви ли се смяна и на шефовете на службите?

Социалният министър в кабинета „Борисов“ 3 Деница Сачева, заедно със Стамен Янев и Мария Беломорова бяха отстранени от Надзорния съвет на НОИ.

Началникът на ДНСК арх. Иван Несторов явно си е пазил място в администрацията на регионалното ведомство и вече е директор на дирекция „Благоустройство и геозащита“.

Междувременно стана ясно, че 13 нови заместник-министри са назначени в седем министерства. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 20:32, 19 май 21

Г-н Румен Радев е новият Ботев и Левски за какъвто мечтае българския народ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама