Цветанов: Смените в МВР имат превантивен ефект

14:18, 20 май 21 / Политика 25 4169 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Смените в МВР имат превантивен ефект, „защото всеки ще знае, че трябва да си изпълни служебните задължения“. Това коментира лидерът на „Републиканци за България“ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Подмяната на областните директори на МВР е неотложна промяна и организационна реформа заради усещането на последните избори за злоупотреба с държавния инструментариум за облагодетелстване на политически сили, които са били в управлението досега", заяви той в ефира на БНР. 

„Нулева толерантност към корупцията“: Радев защити смените във властта

Притеснително ще бъде, ако тези назначения се правят на политически принцип, а не на обективен“. По думите на Цветанов служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е „доста остър в поведението си и допуска грешки в комуникационната стратегия“. 

Готви ли се смяна и на шефовете на службите за сигурност?

Всяка смяна трябва да се прави със сериозно разясняване защо“. Цветанов заяви, че би било проблем, ако президентът, премиерът и председателят на парламента са получавали различна по достоверност информация от службите. 

Той смята, че дългите неплатени отпуски са грешен ход за запазване на постове. „Когато има смяна на управлението, винаги има подобни рокади. Оставките ще бъдат взети, ако бъдат подадени, или ще се върви към смяна на председателите на специалните служби“. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама