ВМРО, НФСБ и „Воля“ заедно на изборите

15:38, 20 май 21 / Политика 25 4479 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ВМРО, НФСБ и „Воля“ ще се явят заедно на предстоящите избори с името „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“. Трите партии подписаха предизборно споразумение, с което поставиха и началото на обещаното обединение на патриотичния сектор в България, съобщиха от ВМРО.

На изборите на 4 април патриотичните формации останаха под 4%-товата бариера. Тогава ВМРО беше на ръба с 3,64%, а коалицията на НФСБ и „Воля“ получи 2,37% от гласовете. Предвид тези резултати, заедно те имат реален шанс да влязат в следващия парламент.

Трите партии са се договорили лидерите им – Красимир Кракачанов, Валери Симеонов и Веселин Марешки, да не са в листите на новата формация. Това „дава заявка за продължаване на твърдата политика в защита на националните интереси“, смятат те.

Симеонов призова патриотите да се обединят на изборите

Патриотичната коалиция се обединява около 10 основни принципа. Водещи сред тях са национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни, повишаване на доходите и пенсиите, мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит, преодоляване на демографската катастрофа, недопускане на ДПС в управлението на България, независима и националноотговорна външна политика, защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове, прекратяване на социалния паразитизъм, въвеждане на образователен ценз при гласуване, децентрализация, нулева толерантност към корупцията, нов Обществен договор и др.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:11, 23 май 21

Докато Симеонов е с вас няма да спечелите забравихте ли неговите обиди към кресливите майки и децата с увреждане

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама