Баскетболен клуб призна за участие в уредени мачове

15:00, 21 май 21 / Спорт 25 3951 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Баскетболният клуб „Черно море“ е участвал в уговорени мачове през сезона в Национална баскетболна лига. Това обяви президентът на варненския клуб д-р Георги Ганчев.

Той разказа, че трима баскетболисти са признали, че са играли в подобни срещи. Двама от тях са се явили и на полиграф. Други четирима плюс треньора Галин Стоев са отказали да се подложат на подобен тест.

Обстойна проверка и на тотото, сгрешилите ще бъдат махнати

Припомняме, че отборът се класира на последното 9-то място през редовния сезон. Това стана след едва 2 победи и цели 22 загуби.

Основната цел да се класираме за плейофите не беше изпълнена, а причините са няколко – едната е обективна – ниският бюджет. Тук отговорност нося аз и ръководството на клуба, че не успяхме да реализираме финансови средства, които да подпомогнат клуба. На второ място това са контузиите на играчите. През целия сезон бяхме съпътствани от травми, оперирахме трима от нашите състезатели и на трето място, което е най-неприятно за мен и за цялата баскетболна общественост имаше много големи съмнения около играчи и треньорско ръководство на клуба, че участват в уредени мачове“, каза Ганчев, като отбеляза, че поради тази причина Управителният съвет е решил да ги подложи на полиграф.

Българските баскетболисти отиват на европейско за първи път от 10 години

„Това го пише в договорите им, които подписват с федерацията. Полиграфът мина преди един месец, като ние не сме прокуратура или следствие. Аз обявих, че тези, които не искат да се явят, няма да се явяват, но са свободни да си заминават от клуба. Четирима играчи не се явиха - това са двете момчета, които взехме от Правец, треньорът Галин Стоянов и Пламен Алексиев. Единият от играчите категорично призна, че е участвал в уредени мачове. Тези, които се явиха на полиграфа от тях двама признаха, че има участие в такива мачове. Не съм прокурор и не мога да обвинявам никой. Нямаме такова право. Но явно нещата са такива и това е обидно. Не съм очаквал въобще, че подобно нещо може да се случи“, коментира президентът на „Черно море“.

Георги Ганчев призна, че клубът е в тежко финансово състояние. За следващия сезон са необходими 550 000 лв. (400 000 за първия отбор и 150 000 за юношеската школа), но за момента няма осигурени средства. Търси се спонсор, а клубът се надява на помощ и от варненската община.

Към момента „Черно море“ няма и треньор. Галин Стоянов е отказал да се яви на полиграф и е напуснал. Възможно е тимът да бъде поет от досегашния помощник Дани Клечков, пише „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама