Топ 5 новини от седмицата

10:30, 23 май 21 25 3930 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Скандал между Бойко Рашков и bTV заради интервю

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че ако е собственик на bTV, веднага би отстранил водещите на сутрешния блок Биляна Гавазова и Златимир Йовчев. „Чувах в техните уши техническите средства, с които им казваха точно какво да ме питат. Толкова силен беше звукът, че те не чуваха моите отговори и затова ми задаваха един въпрос няколко пъти“. Последва позиция на bTV, в която от телевизията заявиха: „Неуважението към авторитетни медии с високо доверие, като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на Репортери без граници“. След това Бойко Рашков се извини - „Съжалявам, просто съжалявам“, каза той.

2. Онкологичната болница открива паметна плоча на проф. Марин Мушмов

В двора на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания в София вече ще има паметна плоча на нейния патрон – видния български онколог проф. Марин Мушмов. Той е изявен клиницист, преподавател, учен с международна известност и един от основоположниците на съвременната българска онкологична школа.

3. Обстойна проверка и на тотото, сгрешилите ще бъдат махнати

Служебният министър на спорта Андрей Кузманов обяви, че предстои обстойна проверка на Българския спортен тотализатор. „Не гоним никакъв реваншизъм, не сме от хората, които са „стани, да седна“ и понеже сме дошли тук, дайте сега метли. Всеки, който е работил за спорта, за каузата спорт, е добре дошъл да продължава да работи. Който е правил грешки, ще бъде подобаващо удостоен“, каза министърът. Очакват се доклади от всички отдели и дружества под шапката на министерството, след което ще има проверки.

4. Ето кои са осемте кредитополучатели от ББР

Министерството на икономиката представи списък с осемте най-големи кредитополучатели от ББР. Оповестяването им дойде след назначената от служебния икономически министър Кирил Петков проверка. Според него въпросните 8 фирми са били подпомогнати с близо 1 млрд. лева, въпреки че банката трябва да помага на малкия бизнес. По информация на „Капитал“ четири от фирмите са свързани с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски. От ДПС обаче отрекоха и изтъкнаха, че фактите показват, че Пеевски никога не е имал кредити от банката.

5. Сменят всички областни управители

Служебното правителство освободи всички досегашни областни управители. Указанието към тях е да гарантират честния вот, обяви говорителят на кабинета Антон Кутев. В четири от всички областни управи няма нови назначения, където постовете временно ще заемат досегашни заместник-областни управители. Новите областни управници вече встъпиха в длъжност.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама