Задържаха камиони с пластмасови отпадъци на границата ни с Турция

17:20, 22 май 21 25 4226 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Камиони с пластмасови отпадъци с произход от Румъния, Полша и България са задържани на ГКПП „Лесово“ на път към предприятие за преработка в Турция. Това стана след проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора на 21 май, съобщиха от МОСВ.

Част от превозните средства са преминали транзитно през територията на страната ни, излезли са на пункт „Лесово“, но са били върнати от турските власти и в момента са на границата. Извършена е инспекция на всички 11 камиона и е установено, че превозват отпадъци от пластмаса за Република Турция. Превозните средства са върнати обратно, тъй като отпадъците не са подходящи за внос в Турция.

РИОСВ – Стара Загора е установила, че има съответствие на превозвания отпадък с придружаващата документация.

По информация на митническия пункт освен 11-те камиона, има други 3 (от Словакия, Хърватия и Румъния), които са пристигнали там днес. Към момента те не са допуснати на територията на Република Турция и са на паркинг на ГКПП „Лесово“.

Сезирани са всички компетентни органи, за да се проследи маршрутът на камионите до окончателното напускане на територията на страната. Целта е контролните органи на МОСВ да гарантират, че отпадъкът няма да бъде изхвърлен на територията на България.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама