Виктория на 11-то място на „Евровизия“

08:59, 23 май 21 25 4972 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България се класира на 11-то място на големия финал на „Евровизия“. Талантливата Виктория получи общо 170 точки от зрителите и журитата за песента си „Growing Up is Getting Old“, като има равни точки със завършилата на 10-то място от Гърция.

65-тото издание на „Евровизия“ спечели Италия. Рок групата „Монескин“ („Maneskin“) триумфира с 524 точки и донесе на страната първата победа от 1990 г. насам, когато Тото Кутуньо спечели конкурса. В топ 5 се класираха още Франция, Швейцария, Исландия и Украйна.

Виктория е на финала на Евровизия 2021

На събитието, проведено в зала „Ахой“ в Ротердам бяха допуснати само 3500 души публика, при това без да носят маска. Миналата година конкурсът бе отменен за първи път в своята история заради избухването на пандемията от коронавирус, пише bTV.

Участието на Виктория през 2021 г. e четвъртото най-успешно представяне на България на конкурса „Евровизия“.  “Много се радвам за Италия! Щастлива съм, че и още две музикантски песни бяха в топ 3 - Франция и Швейцария. Надявам се, че всички българи са горди с моето представяне в Ротердам. Благодаря ви от сърце за подкрепата”, сподели Виктория след финала.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама