Слънчев 24-ти май

07:00, 24 май 21 25 3818 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево. Преди обяд в северната половина от страната ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна - от север. До вечерта, в цялата страна вятърът ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Преди обяд ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, до вечерта ще се ориентира от изток. Максималните температури на въздуха ще са между 20 и 25 градуса. Температурата на морската вода ще е между 13 и 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-северозапад, до вечерта ще отслабне. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

Във вторник, 25 май, ще бъде предимно слънчево, с развитие на купеста облачност, главно в следобедните часове над планините. По-значителна ще е над Западна Стара планина и Рило-Родопския масив и на места там има вероятност да превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са около и над 30 градуса.

В сряда, 26 май, над Западна България ще се развие по-мощна купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Дневните температури слабо ще се понижат, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама