Русия гони български дипломат

13:09, 26 май 21 / Свят 25 5272 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Русия обяви служител на българското посолство в Москва за персона нон грата. 

„На 26 май посланикът на България Атанас Кръстин бе поканен в МВнР на Русия, където му бе връчена нота за обявяване на служител на посолството на България в Русия за „персона нон грата“, се посочва в съобщение на руското външно министерство, цитирано от РИА Новости.

От там подчертават, че мярката е в отговор на приетото през април немотивирано решение на българската страна да обяви за нежелан дипломат от посолството на Русия в София, пише БГНЕС.

България обяви още един руски дипломат за персона нон грата

Миналия месец Министерството на външните работи обяви помощник на военното аташе за персона нон грата, малко след като прокуратурата съобщи, че четири взрива на военни складове в България през последните 10 години вероятно са били извършени от офицери от руското военно разузнаване. Тогава Русия се закани, че няма да остави без отговор тези неоснователните и провокативни обвинения. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама