Борисов обвини Радев в еднолична власт

13:07, 27 май 21 / Политика 25 4252 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Започва да се появява страхът отново в хората. Сега е еднолична власт, точно като 1944 г. - един човек казва кое е добре и кое зле. Страхът хората ще го усетят много скоро. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов по време на среща с млади представители на ГЕРБ. Той изтъкна, че служебният вътрешен министър раздавал присъди предварително. 

По думите му рокадите на служебния кабинет са „влизане през задния вход“ и „опит за преврат“. „Масово се подменят ръководителите не само на службите, а и на областните дирекции. Другата седмица ще получат задачи по политическите опоненти и там вече смея да им обещая, че ще имат проблем...Бях сигурен, че нещата ще се развият така, както се развиха. Този август месец е най-отрезвителният период, много важни поуки си извадих. Показаха ми колко коварни могат да бъдат“, заяви той.

Никой не отрича за Орешарски

Лидерът на ГЕРБ посочи, че все още никой не е отрекъл появилата се в медиите информация, че Пламен Орешарски е съветник на служебния премиер. Още не са отрекли дали Орешарски е бил в Министерски съвет, или не е. Навремето така отричаха, че не са били при Божков. Крият, мълчат... вече станаха 82-ма подслушваните"

Борисов призова служебният кабинет да оповести дали наистина е имало подслушване на политици. „Вече става една седмица слушаме по телевизията за шпионски скандали. Да излязат и да кажат: подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация. Отнасям се с уважение към Стефан Янев, работили сме през годините, но да излезе и да каже имам доклад от службите", коментира бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че няма служба, няма министерство или семейство без слабост, но е странно да кажеш, че на шефа на ДАНС му липсва почтеност, след като той е подкрепен от НАТО за докладите си и по темата с руските шпиони.

Хазната е пълна

Бойко Борисов отчете, че противно на твърденията на президента правителството му е оставило държавата с пълна хазна и подчерта, че служебният кабинет е продължил политиката на предишното управление - и добавките от 50 лв. и мерките.

От своя страна бившият икономически министър Лъчезар Борисов посочи, че антикризистните мерки вече са били прекъснати и не действат. И даде за пример оплакванията на собствениците на заведения, че мерките са замразени.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама