Големите кавички на седмицата (24 - 28 май)

13:00, 29 май 21 / Големите кавички 25 4665 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

„Мина времето, когато беше модно да използваме "4" вместо "Ч". Сега вече и децата ни си пишат съобщенията в социалните мрежи на кирилица и това е похвално. Ние, актьорите на сцената, се опитваме да съхраняваме българския език по най-достойния начин. Хората, които се занимават с творчество, с изговаряне на българската реч "омайна, сладка", с текстовете на песните, които се пишат и изпяват в ефир, все повече се обръщат към българския език и нашата азбука“. Това заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев по повод 24 май.

Трябва да приключим бандитската плутокрация, която изгради Борисов. Трябва да ликвидираме мутрите изцяло, в смисъла на това да ги извадим от властта, защото те все още не са мръднали. Премахването само на най-видимата част от тях, само върхушката и големите, едрите зрънца, какви неистови писъци предизвикват“. Това заяви Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“ в ефира на БНТ. 

„Същевременно виждате Борисов се е скрил в дупката си дълбоко. Праща по медиите разни тамагочита, които подскачат и правят някакво дребно шоу. И очаква да му се размине по стар, древен социалистически обичай. Снишил се е и чака да му се размине перестройката. Е, няма да му се размине. Това са нашите политически цели, правосъдие и справедливост, нищо друго“, каза още Хаджигенов.

„Някъде прочетох, цитирам по памет древен философ, че най-голямата мъка е да имаш много знания, а да нямаш на кого да ги предадеш. Аз имам много знания в областта на художествената гимнастика. Абсолютно не съм ги предала. Това не е спортът, който аз съм правила, който харесвам, не е смисълът на спорта, заради когото аз съм влязла. Някакви кифли се носят, мамите ги харесват. Пък камъни, пък дантелки, пък финтифлюшки... Но истинският спорт, който създава личности... вече не го виждам. Съжалявам“. Това коментира легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева навръх 75-ия си рожден ден.

„Димитър Георгиев беше личната вълшебна пръчица на премиера Борисов: щраква с пръсти - подслушване, щраква с пръсти - шпиони. Нека да не забравяме, че независимият главен прокурор Цацаров беше всяка сряда на килимчето при Бойко на оперативка. Сегашният главен прокурор пък му говори на шефе. Тази лична вълшебна пръчица трябваше да си отиде, пък макар и с гордо вдигната глава. Аз съм убеден, че главата му дълго време няма да бъде вдигната“. Така съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов коментира решението на служебния кабинет да смени шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

Освободиха шефа на ДАНС 

„Ако имаха данни за подслушване, досега да са го казали...Те нямат нищо. Ако не намерят, ще изфабрикуват записи така, както направиха миналото лято. Те така обичат да ходят по студиата в телевизиите и да говорят. Атанасов говори за 32 подслушвани министри, Хаджигенов за 82. Излиза, че само аз не знам кои са подслушваните, а всички други знаят". Така лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коментира твърденията, че службите за сигурност са подслушвали политици преди изборите.

По първоначални данни СРС-та са прилагани спрямо 32 политици, включително служебния премиер Стефан Янев. В последните дни от Изправи се! Мутри вън!" обявиха, че борят им всъщност е 82

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама